چگونه یک چک لیست ممیزی داخلی برای IATF 16949:2016 ایجاد کنیم؟
- دسته: iatf
هر متخصص کیفیت در صنایع خودروسازی بر این مسئله اذعان می دارد که فرآیند ممیزی داخلی برای هر سیستم مدیریت کیفیت که مطابق با IATF 16949 گواهی و تصدیق شده باشد امری حیاتی است. ممیزی داخلی نه تنها در کمّی سازی مدیریت سازمان شما بر روی ریسکها به شما کمک می کند بلکه می تواند چشم اندازی فراگیر در بهبود مستمر یا خلاء آن در سازمان شما فرآهم نماید.
با افزایش تمرکز بر رضایتمندی مشتری در IATF 16949، و نیاز به انطباق با الزامات اجرایی، عامل ممیزی داخلی نقشی کلیدی در جستجوی نواقص و نیز فرآیند اندازه گیری بهبود در عملکرد سیستم ایفا می نماید. بنابراین فرض برآن است که ممیزی داخلی شرکت می بایست بسیار دقیق و باریک بین باشد. اما تمرکز ممیزی داخلی در کجاها باید بیشتر باشد؟
یک چک لیست ممیزی داخلی می تواند شما را در تمرکز ممیزی داخلی تان بر فرآیندهای خاص کسب و کار و مخاطرات آن یاری نموده و اجزای مرتبط استاندارد IATF 16949 را که می بایست برآن تاکید بیشتری شود، شناسایی نماید. این چک لیست می تواند در چرخه ممیزی داخلی شما مورد استفاده قرار گرفته و در موارد لزوم بازنگری گردد. اکنون نگاهی به نیازمندی هایمان برای ایجاد چک لیست خود می اندازیم.
گام های ممیزی داخلی
گام های مورد نیاز ایجاد چک لیست ممیزی داخلی استاندارد ISO/TS 16949 (IATF) دقیقا به مانند مراحل ایجاد چک لیست های دیگر استاندارد ها از قبیل ISO14001 و ISO9001 هستند. این مراحل به ترتیب زیر هستند:
- مستندات را بازنگری نمایید.
ابتدا به منظور آشنایی با فرآیندهای QMS نیاز دارید تا کلیه مستندات سیستم مدیریت کیفیت خود را مطالعه نمایید تا هر گونه عدم انطباق در مستندات خود بر مبنای IATF16949 را مشخص نمایید.
- بازدید: 2293
ادامه مطلب: چگونه یک چک لیست ممیزی داخلی برای IATF 16949:2016 ایجاد کنیم؟
12 گام برای گذار از ISO / TS 16949: 2009 به IATF 16949: 2016
- دسته: iatf
آخرین نسخه استاندارد ISO/TS 16949 (IATF) در نوامبر سال 2016 ارائه گردید. و هرچه مهلت گذر از نسخه پیشین به این استاندارد نزدیک تر میشود، نگرانی افراد در خصوص چگونگی طی نمودن مراحل انتقال به منظور اطمینان از انطباق با نسخه جدید نیز فزونی مییابد. اگرچه IATF 16949:2016 تغیرات قابل توجهی براساس مفاهیم و روشها ارائه نموده است اما ایجاد این تغییرات چندان دشوار نیستند.
مادامی که شرکت ها درصدد تهیه برنامه ای مناسب برای گذر از استاندارد پیشین با رویکردی فرآیند گرایانه و سیستماتیک هستند هیچگونه نگرانی از بابت تاخیر برای انطباق با استاندارد جدید در مهلت تعیین شده وجود نخواهد داشت.
زمان بندی
از تاریخ 1 اکتبر سال 2017 همه ممیزی های صدور گواهینامه جدید باید بر اساس استاندارد IATF 16949: 2016 و قواعد پنجمین ویرایش IATF انجام پذیرد. سازمان هایی که پیشتر مطابق با ISO/TS 16949: 2009 تایید گردیده اند می توانند مراحل انتقال را در زمان ممیزی بعدی خود انجام دهند. زمانی که دوره اعتبار ISO/TS 16949:2009 در تاریخ 14 سپتامبر 2018 به پایان رسید گواهی نامه های این استاندارد از درجه اعتبار ساقط خواهند شد.
سازمان هایی که خواهان انتقال و گذر از ISO/TS 16949:2009 به IATF 16949:2016 هستند، تا پیش از تاریخ 14 سپتامبر 2018 نیازمند یک ممیزی انتقال شامل تائیدیه VETO برای دریافت گواهی نامه جدید می باشند.
شرکت هایی که ممیزی انتقال خود را در بازه زمانی جولای و سپتامبر 2018 انجام می دهند، نهایتا 120 روز مهلت برای دریافت نظر مثبت VETO پس از پایان ممیزی انتقال خواهند داشت.
مراحل انتقال
دوازده مرحله برای هر سازمانی که در پی انتقال به نسخه 2016 استاندارد IATF 16946 است به ترتیب زیر پیشنهاد می گردد:
- محتوا و ساختار سازمان خود را مشخص نمایید
الزامات این استاندارد را با دقت به مثابه فونداسیون سیستم مدیریت کیفیت جدید خود در نظر بگیرید. هرچند الزاماتی فراتر از الزامات ایزو9001 نسخه 2015 در این استاندارد وجود ندارد اما متناسب با ذات صنعت خودروسازی ،IATF 16949 استانداردی سخت گیرانه شناخته می شود. بنابراین شما می بایست این بخش را به هنگام ممیزی گواهینامه خود با جزئیات و کامل در نظر داشته باشید.- بازدید: 2224
ادامه مطلب: 12 گام برای گذار از ISO / TS 16949: 2009 به IATF 16949: 2016
تشریح بخشهای ایزو 9001 و مفاهیم عنوان شده در خصوص ریسک در استاندارد 9001:2015
- دسته: سیستم مدیریت کیفیت
10 بخش ایزو 9001:2015
- بخش۱: دامنه
- بخش ۲: مراجع عمومی
- بخش ۳: اصطلاحات و تعاریف
- بخش ۴: محیط سازمان
- بخش ۵: رهبری
- بخش ۶: طرحریزی
- بخش ۷: پشتیبانی
- بخش ۸: عملیّات
- بخش ۹: ارزیابی عملکرد
- بخش ۱۰: بهبود
چگونه ریسک در استاندارد جدید ایزو ۹۰۰۱ ویرایش ۲۰۱۵ گنجانده شده است؟
در مقدمه، مفهوم تفکر مبتنی بر ریسک تشریح شده است.
در بند ۴ سازمان ملزم به تعیین ریسکهاییست که میتوانند توانایی سازمان برای دستیابی به اهداف سیستم را تحت تاثیر قرار دهند. این امر رسماً غیریکسان بودن رسیدگی به ریسکها برای هر سازمان را بیان مینماید، بهطور مثال در برخی موارد، پیامدهای جزئی ارائه یک محصول نامنطبق میتواند برای دیگران کشنده باشد. بنابراین معنای تفکر مبتنی بر ریسک، رسیدگی به کمیّت به نسبت کیفیت ریسکها وابسته به محیط کسبوکار است.
در بند ۵ مدیریت ارشد ملزم به اثبات رهبری و تعهّد خود از طریق تضمین تعیین و رسیدگی به ریسکها و فرصتهای مؤثر بر انطباق محصولات و خدمات؛ میباشد.
در بند ۶ سازمان ملزم به اقدام برای شناسایی ریسکها و فرصتها، و برنامهریزی نحوهی رسیدگی به ریسکها و فرصتهای شناخته شده است.
بند ۸ به برنامهریزی و کنترل عملیاتی پرداخته میشود. در این بخش سازمان ملزم به برنامهریزی، پیادهسازی و کنترل اقدامات مربوط به فرآیندهای اشاره شده در بند ۶ میباشد.
در بند ۹ سازمان ملزم به نظارت، اندازهگیری، تجزیهوتحلیل و ارزیابی ریسکها و فرصتهاست.
در بند ۱۰ سازمان ملزم به بهبود ضمن واکنش برای تغییرات ریسکها میباشد
منافع مدیریت ریسکها و فرصتها
خروجی مدیریت ریسک موفق شامل انطباق، تضمین و افزایش قدرت تصمیمگیری است.این خروجی منافعی را از طریق بهبود در بهرهوری عملیّات، اثربخشی تاکتیکها (پروژههای تغییر) و اثر بخشی راهبُردهای سازمان فراهم میآورد.
با در نظر گرفتن ریسک در سراسر سازمان، احتمال دستیابی به اهداف بهبود یافته، خروجیها سازگارتر هستند و مشتریان میتوانند اعتماد داشته باشند که محصول یا خدمات مورد انتظارشان را دریافت مینمایند..
- بازدید: 861
طرح کسب و کار
- دسته: کسب و کار
طرح كسب و كار سندی مكتوب است كه جزئیات كسب و كار پیشنهادی را مشخص می كند. این سند باید ضمن تشریح موقعیت كنونی، نیازها، انتظارات و نتایج پیش بینی شده را شرح دهد و كلیه جوانب آن را ارزیابی كند.
طرح کسب و کار هم برای کار آفرین و هم برای حامی مالی کسب و کار به دلایل زیر لازم است:
- مهم آن است كه مالك درباره هدف خود از کسب و کار و منابعی كه برای آن نیاز دارد به دقت فكر كند. این موضوع در برآورد میزان سرمایه مورد نیاز، به وی كمك خواهد كرد.
- معمولا کارآفرین برای راه اندازی کسب و کار خود سرمایه كافی در اختیار ندارد. حمایت كنندگان مالی-بانكها یا سرمایه گذاران ریسك پذیر-باید متقاعد شوند كه سرمایه گذاری در كسب و كار جدید، منطقی و درست است.
طرح کسب و کار برای کارآفرین و حامی مالی او این امکان را فراهم میکند که اگر ایده مناسبی برای سودآوری انتخاب نشده است، پیش از صرف هزینه و وقت بسیار از این وضعیت آگاه شوند.
اجزای یك طرح كسب و كار:
- اهداف كلی
- مشخصات مجری طرح و همكاران
- تعریف و توصیف کسب و کار
- تحلیل استراتژی بازار
- تحلیل مالی
- خلاصه
- بازدید: 769
سیستم مدیریت کیفیت
- دسته: سیستم مدیریت کیفیت
سیستم مدیریت کیفیت مجموعه ای از فرآیندهای کسب و کار با هدف برآورده سازی الزامات مشتریان به منظور افزایش رضایتمندی آنهاست. این سیستم منطبق با هدف و برنامه استراتژیک سازمان است.(استاندارد ISO 9000) که شامل اهداف، آرمان ها، خط مشی ها، فرآیندها، اطلاعات مدون، و منابع مورد نیاز سازمان برای استقرار و نگهداری از آن است.
سیستم های مدیریت کیفیت اخیر بر خروجی های قابل پیش بینی یک خط تولید صنعتی، استفاده از آمارهای ساده و نمونه برداری اتفاقی تاکید دارند. در قرن بیستم نیروی کار پرهزینه ترین ورودی در اغلب جوامع صنعتی است. بنابراین بیشترین تمرکز بر روی کار گروهی و پویا قرار گرفته است. به خصوص پیگیری مسائل پیش آمده توسط یک چرخه بهبود مستمر. در قرن بیست ویکم QMS تلاش داشت تا شفافیت و پایداری اولیه را در برگیرد. چرا که رضایتمندی مشتری و سرمایه گذار و نیز کیفیت مشهود به طرز فزاینده ای به این فاکتور ها وابسته اند.
مزایای استقرار سیستم مدیریت کیفیت:
کسب گواهینامه ایزو 9001 : «یعنی عبور موفقیت آمیز از مرحله ممیزی عملی که سازمان گواهی کننده اعمال نموده است.»
صاحبان مشاغل اغلب می پرسند: چرا شرکت ما باید به گواهینامه ایزو 9001 نیاز داشته باشد؟
به این پرسش می توان با ده دلیل عمده پاسخ داد:
- بازدید: 1220
صفحه1 از2